Blog

Minőségi felvételek gyenge fényviszonyok között

A biztonságtechnikai rendszerek elengedhetetlen elemei a kamerák. A különböző gyártók, az eltérő technikai megoldások és az eszközök szinte végtelen felhasználási területei miatt a kameráknak számos kihívásnak kell megfelelniük. Strapabíróság, megbízható működés, csepp és porállóság, jó minőségű felvétel készítése stb. Mindközül azonban a legfontosabb a gyenge fényviszonyok között készített felvételek minősége. Mai cikkünkben a Hanwa Techwin extraLux megoldását mutatjuk be.

A jó minőségű képek előállítása gyenge fényviszonyok mellett a biztonsági kamera alapvető és lényeges eleme. A megfelelő zajcsökkentő technológia különösen fontos a hálózati alapú megfigyelés esetében, ahol az átvitel és a tárolás hatékonysága mérvadó szempont egy rendszer kiválasztásakor. Szélsőségesen gyenge fényviszonyok között, ahol a fény mennyisége nem elegendő, a zajszint nem változik, miközben a képjelek összetevői csökkennek, ami végső soron nagyobb zajhatást eredményez. A magas zajszint rontja a kép megkülönböztető képességét és növeli az adatok méretét a kép tömörítésekor, ami az átvitel és a tárolás hatékonyságának csökkenését okozza.

Az SSNR (Smart Super Noise Reduction), a Hanwha Techwin egyedülálló, gyenge fényviszonyok között alkalmazott képfeldolgozási technológiája révén a zaj hatékony csökkentésével és a tárgyak utóképének (mozgásbeli elmosódás) minimalizálásával tiszta színes képeket tud biztosítani sötét, korlátozott fényviszonyok között. Ezáltal a képadatok mérete is jelentősen csökken, ami lehetővé teszi a hatékony tárolást és hálózati továbbítást.

Három kulcsfontosságú technológia a kiváló minőségű képhez gyenge fényviszonyok között:

Először is, gyenge fényviszonyok között kritikus fontosságú olyan lencsét tervezni, amely képes minimalizálni a fényveszteséget, hogy maximális fénymennyiséget juttasson az érzékelőhöz.

A Hanwha Techwin saját optikai tervezési technológiája lehetővé tette a világ legjobb F0,94-es lencsetervezési technológiájának megvalósítását az ultraalacsony fényviszonyok mellett működő kamerák számára.

Éjszakai színes kép összehasonlítása a korábbi modell (felső/ 1/2,8" 2M, F1,4) és
a Wisenet X extraLUX sorozat XNO-6085R (alsó/ 1/1,9" 2M, F 0,94) között.

Másodszor, nagy érzékenységű érzékelőre van szükség, amely még gyenge fényviszonyok között is jól reagál.

A Hanwha Techwin extraLUX sorozat, a Wisenet X sorozat családja 1/1,9" érzékelőt tartalmaz, amely kiemelkedő érzékenységgel és jel-zaj aránnyal (SNR) rendelkezik, így kiváló teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok között is.

Éjszakai színes kép összehasonlítása a korábbi modell (balra) és a Wisenet X sorozat (jobbra) között.

 

Végül nagy komplexitású képfeldolgozási technológiára van szükség.

A képfeldolgozó iparban szerzett sokéves tapasztalat alapján a Hanwha Techwin kifejlesztett egy nagy teljesítményű zajcsökkentő technológiát és egy képkorrekciós technológiát, amely extrém gyenge fényviszonyok között is megőrzi a fényerőt, a színeket és az élességet. Ezeket a technológiákat egyesítették, és Smart Super Noise Reduction (SSNR) technológiának nevezték el. A Hanwha Techwin SSNR egy fejlett tér-időbeli zajcsökkentő technológia, amelyet a videokamerákhoz optimalizáltak.

Amennyiben önt is érdeklik az éjszaka is hatékonyan működő kamerarendszerek, keresse kollégáinkat alábbi elérhetőségeinken:

Kreutzer András
üzletfejlesztési menedzser
+36 30 233 10 30

Hílevél feliratkozás

* kötelező mező
© 2024 SBTProtect. All Rights Reserved. Designed By One Online