Migrációs, modernizációs lehetőségek

Migrációs, modernizációs lehetőségek

Régi, elavult és/vagy nem bővíthető Siemens tűzjelző rendszerek esetén lehetőség van a rendszer modernizálására a teljes rendszer cseréje nélkül. Ezzel a módszerrel a megrendelő/beruházó/üzemeltető a saját anyagi korlátait alapul véve képes fokozatosan fejleszteni, modernizálni a meglévő rendszer. Ezt megteheti akár egyetlen érzékelő cseréjével vagy akár a komplett tűzjelző központ cseréjével is. Erre a célra használhatók a Sinteso termékcsalád migrációs érzékelői és központjai.

A migrációs lehetőségre két alapvető megoldás érhető el: 

  • Migráció központ oldalról

Kollektív vagy MS9i címzett tűzjelző rendszer esetén lehetőség van a régi központ lecserélésére. Erre a célra az úgynevezett migrációs központok alkalmasak úgy, mint az FC2030 vagy az FC2060 típusú Sinteso tűzjelző központok. A központok bővíthetők kollektív vagy címzett MS9i hurokkártyákkal, így a meglévő érzékelők egyszerűen illeszthetők a központra. Továbbá bővíthető a rendszer új címzett FDnet-es hurkok kialakításával is.

Siemens tűzjelző központok kronológiája:

 

  • Migráció érzékelő oldalról

A meglévő kollektív vagy PMT vagy AnalogPLUS érzékelő jelvonalak bővíthetők a tűzjelző központ megtartása mellett úgynevezett migrációs érzékelőkkel. Ezen érzékelők a multiprotokolos tulajdonságuknak megfelelően beilleszthetők kollektív vagy akár címzett AnalogPLUS jelvonalakra.

 Siemens tűzjelző érzékelők kronológiája:

Bisnode tanusitvany