Parkoló rendszerek

Az üzemeltetés legjobb barátja a parkoló szinteken

A ParkSol egy minden környezeti viszony mellett, kültéren és beltéren egyaránt kiválóan használható parkoló foglaltságjelző rendszer. Használatával elkerülhetők parkolóház környezetében vagy benne kialakuló forgalmi dugók, a bolyongás, a fizetésekkel való visszaélések. A látogatók magas fokú elégedettségéhez vezet, mert a környéken parkolót keresők ezen idejük csökkentése mellett, jól látható jelzéseket követve a lehető leggyorsabban jutnak el egy szabad parkolóhelyhez. Így a rendszer által növelt színvonal fokozza a parkolóházak használatát.

Fejlett technológiájának köszönhetően elősegíti a parkolóház mindennapi zökkenőmentes működését. A rendszerbe megannyi hasznos lehetőséget integráltak, amelyek az előbb említett célt szolgálják.

A rendszer legfőbb előnyei:

 1. Stresszmentes és kellemes parkolási élményt biztosít az ügyfelek hosszútávú megelégedésére.
 2. Azonnal érzékeli az üres és foglalt parkolóhelyeket. Így valós időben tájékoztat a férőhelyek számát illetően.
 3. Közvetlenül elvezet az elérhető parkolóhelyekre.
 4. Maximalizálja a parkolók jövedelmezőségét és a bevételeket (akár 15%-kal nagyobb forgalmat generál).
 5. Megszűnteti a körbe-körbe cirkálást, így időt takarít meg.
 6. Környezetbarát létesítményt biztosít és az üzemeltetési költségeket is mérsékeli. A rendszer az üres helyre vezeti a sofőrt, ezáltal az ügyfél kevesebb időt tölt bolyongással, így mérsékelt lesz a szénmonoxid szintje, ezért nem kell folyamatosan igénybe vennie a szellőztető rendszer, így költséget takart meg.
 7. Visszaszorítja az illetéktelen parkolókat az időtúllépés felderítéssel. Még több helyet szabadít fel igazi ügyfeleinek.
 8. Csökkenti a dugók kialakulását és elhárítja a fizetőparkolásoknál a csalás lehetőségét.
 9. Az összes statisztikát, mint pl.: parkolási idő, kihasználtság, forgalom, marketing célokra is használja. Ezáltal versenyelőnyhöz juthat.

Legjelentősebb ParkSol referenciánk egy 2018-ban épült irodaház parkolójában van a Népligetnél, ahol 3 szinten mintegy 1400 parkolóhely felügyeletét végzi a rendszer. Az egyes férőhelyek állapotáról és kihasználtságáról real-time értesíti a személyzetet egy grafikus szoftver segítségével a rendszer. A szoftveren keresztül menedzselhetjük az egyes parkolóhelyeket, vagy parkolóhely csoportokat. Hosszabb rövidebb időre lefoglalhatunk bizonyos férőhelyeket ezzel a VIP vendégek számára biztosítva, hogy kényelmesen és gördülékenyen igénybe tudják venni szolgáltatásunkat.

Az egyes parkolóhelyek foglaltságát érzékelők jelzik és a visszajelző LED-ek segítségével tájékoztatják a sofőröket, hogy melyik hely szabad. A távkijelző LED-ek színe választható, attól függően, hogy milyen jellegű parkolóhelyet szeretnénk megjelölni velük. Lehetőség van a mozgáskorlátozottaknak szánt, vagy éppen az elektromos autók töltő helyét jelölő parkolóhelyeket különböző színnel jelölni, mint a normál parkoló helyeket.

Azon túlmenően, hogy az egyes parkolóhelyek fölé külön ultrahangos érzékelőt szerelünk, hogy jelezze a beparkoló gépjárművet, kialakítható két irányú, úgynevezett TOF érzékelő is. Ez az egymással szemben lévő parkolóhelyeket figyeli és érzékeli mindkettő foglaltsági állapotát.
A ParkSol nem csak a fedett parkolóházak vagy mélygarázs férőhelyek foglaltságának jelzésére és kezelésére képes. Lehetőség van a szabad ég alatt álló, fedetlen parkolók vagy utcai parkolóhelyek felügyeletére is vezeték nélküli és minden környezeti hatásnak ellenálló érzékelők használatával. Természetesen ezek is menedzselhetők szoftveren keresztül. A dual érzékelés technológiával (infra és mágneses) működő érzékelőkben lévő elemek élettartama 5-10 év is lehet.

Az érzékelőktől érkező jeleket a zónavezérlők dolgozzák fel és továbbítják az információs LED táblák, valamint a ParkSol szoftver felé. A LED táblák masszív kialakításának köszönhetően minden időjárási körülménynek ellenállnak. Jelzik, hogy az egész parkolóban vagy az egyes sorokban hány szabad férőhely található, így akár a fő útvonalról tájékozódhatunk, hogy melyik sorban található szabad parkolóhely.

Létezik a portfólióban olyan LED tábla, amellyel egyedi üzeneteket, vagy reklámokat jelentethetünk meg.

 

 

A ParkSol rendszer telepítése gyors. Az egyes érzékelők már felprogramozott állapotban kerülnek a megrendelő elé. A feltelepítés során a parkolóházat nem szükséges bezárni, így nincs forgalomkiesés. A kábelezési munkálatok egyszerűek mert szabványos kábeleken történik a kommunikáció. A szerver és a zónavezérlők, valamint a LED táblák UTP kábelen keresztül kommunikálnak és hálózati elosztóként működnek, így sorba köthetők. Külön IP címmel rendelkeznek. Az érzékelőket egy vastag, de flexibilis 2*1+2*1,5-ös kábellel kötjük össze, így biztosítva a folyamatos tápellátást és kommunikációt. A távkijelző LED-ek 4 eres vezetékkel kapcsolódnak az érzékelőkhöz.


Rendszer elvi felépítése:

 Mindazon túlmenően, hogy cégünk foglaltságjelző tervezését, kiépítését és karbantartását vállalja, megtalálható portfóliónkban minden olyan rendszer, amely a parkolók komplex gyengeáramú megoldásait érinti. Professzionális fizető automaták, jegykiadó és jegykezelő megoldások (QR kód olvasással, beléptető kártyás lehetőséggel, interkommal stb.) mind fellelhetők kínálatunkban. Cégünk több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezői kollégái segítenek, hogy az Ön igenyeit szem előtt tartva a leghatékonyabb megoldást találják ki és valósítsák meg, amely a parkoló használat jövedelmezősségét javítja, valamint magasfokú ügyfélelégedettséghez vezet. Ezáltal előnyhöz juthat versenytársaival szemben. 

Komplex parkoló megoldásunk a következőket foglalja magába:

 1. rendszámfelismerő kamerák,
 2. beléptető és jegykezelő terminálok,
 3. fizető automaták (bankkártyás, készpénzes, applikációs fizetési lehetőség),
 4. kézi fizetési pontok (kedvezményező pontok),
 5. QR kódos fizetési megoldások,
 6. foglaltságjelző rendszer,
 7. telítettség jelző táblák (akár reklám szövegek megjelenítésére),
 8. sorompók (csuklós vagy normál).

 

Kreutzer András

üzletfejlesztési menedzser

Mobil: +36-30/233-1030

andras.kreutzer@sbtprotect.hu