Blog

Nyári kihívások a tűzvédelemben

A nyarak egyre forróbbak. Lassan már májustól októberig tart a trópusi hőség. A rendkívül forró napok a normál üzemi tűzveszélyen felül is tartogatnak veszélyeket.

Ipari környezetben kalkulálható jelenség a tűzveszély, melyre a gondos üzemeltetők megfelelő tűzvédelmi megoldásokkal adnak választ. Az utóbbi évekre jellemző forróság azonban növeli a spontán tüzek kialakulásának lehetőségét. A felforrósodott felületek okozta öngyulladások, a tartós hőnek kevésbé ellenálló, nem erre tervezett berendezések lángra kapása váratlan kihívások elé állíthatja a felhasználókat.

Milyen megoldásokat kínál ilyen esetre az SBT Protect Kft?

Az általunk forgalmazott Siemens Sintenso tűzjelző rendszerek komoly szakmai tapasztalattal, tudatos tervezéssel, magas műszaki minőségben készülnek. Ez a tűzjelző központ család azonnal jelzi a keletkező tüzet és annak jellemzőit (hő, füst, láng, szénmonoxid stb.), azonban véletlenül sem jeleznek megtévesztő jelenségek (por, pára) érzékelésekor. A tűzjelző központok, a kezelőegységek és az FCnet vezetékes hálózat megfelel az EN54-2 és az EN54-4 szabványoknak, valamint egyéb nemzetközi előírásoknak is. A Sinteso™ intelligens FDnet-es perifériáiban a legmagasabb szintű érzékelési megbízhatóság és a felhasználói igényeknek teljeskörűen megfelelő alkalmazhatóság egyesül.

Az intelligens Sinteso™ érzékelők eltárolják, összehasonlítják, valamint a különböző tárolt minták alapján kiértékelik az érzékelt tűzjellemzőket. Ha tüzet érzékelnek, akkor az információt továbbítják a tűzjelző központ felé, amely elindítja a tűzvédelmi vezérléseket. Működés közbeni hiba esetén is garantált a meghibásodott eszköz kezelése úgynevezett “csökkentett” üzemmódban.

A legtökéletesebb tűzjelző érzékelő is csak annyira lehet hatékony, amennyire a tűzjelző központhoz őt kapcsoló kommunikációs hálózat. Az FDnet (Field Device Network) hálózati technológiát speciálisan a Sinteso™ termékcsaládhoz fejlesztették ki, hogy a legnagyobb átviteli biztonságot és a gyors kommunikációt szavatolja a tűzjelző központ felé. A hálózat szabad konfigurálhatósága, vonalak, hurkok vagy T elágazások alkalmazhatósága rugalmas és hatékony telepítést biztosít. Minden Sinteso™ periféria tápellátása a FDnet-en keresztül történik, beleértve a vezérlő modulokat is. Az FDnet akár 3300 méter hosszúságú is lehet, alacsony kábelezési költségek mellett.

Mi mindet tud még ez a termékcsalád, amely segíthet Önnek időben felfedezni a nyári forróság okozta váratlan tüzeket? Látogassa meg termékoldalunkat a bővebb információkért: https://sbtprotect.hu/termekek-es-szolgaltatasok/tuzjelzo-rendszerek

Na de mit tegyek, ha otthon tör ki váratlanul tűz?

A háztartási tüzek esetében a legfontosabb, hogy az oltást olyan megoldással végezzük, mely a felhasználó biztonságát garantálja és a tüzet gyorsan megfékezi. Ilyen esetekre tökéletes megoldás ReinoldMax termékcsaládunk. A ReinoldMax-szal mindenféle tűz oltható, nem mérgező habja vizes filmréteget képez az oltandó felületen. Az oltás biztonságos 3-4 méteres távolságból végezhető. Tipikus alkalmazási területei: konyhában, szaunában, kandallónál, járművekben, irodákban, garázsban, sátrakban, grillezésnél vagy kempingezéskor.

További információkért ajánljuk figyelmébe a termék weboldalát: http://reinoldmax.hu

Hílevél feliratkozás

* kötelező mező
© 2024 SBTProtect. All Rights Reserved. Designed By One Online