Blog

Társasházak garázsvédelme Siemens - DURGAS CO „plug and play” rendszereivel.

Napjainkban sorra „húzzák fel” a kisebb-nagyobb épületeket, társasházakat, amelyek környezetében nem kis problémát jelent a parkolás. Szerencsére, ma már nem épülhet fel úgy társasház, hogy ne alakítsanak ki hozzá megfelelő számú parkolóhelyet. Ha nincs elegendő hely, akkor sok esetben ez beállóhelyekkel rendelkező teremgarázs formájában épül meg. Ezen területek védelmére kínál a Siemens - DURAN költséghatékony és megbízható megoldást.

Mint tudjuk a szénmonoxid igen alattomos gáz, mivel színtelen és szagtalan, ezért a jelenlétét nehéz észrevenni. Ugyanakkor molekulája erősen kapcsolódik a vérben az oxigént szállító hemoglobinhoz, meggátolva ezzel a megfelelő mennyiségű oxigénszállítást. A szénmonoxid mérgezés is nehezen észrevehető, mert tünetei: rosszullét, hányinger, fejfájás, fáradtság könnyen összetéveszthetőek más betegségek tüneteivel. Már 200ppm koncentráció esetén jelentkezhetnek a tünetek, amelyek súlyossága függ az expozíció idejétől. Magas koncentráció (>12.800 ppm) esetén akár ájulás és néhány percen belül halál is beállhat. Pedig ez még csak azt jelenti, hogy a terület levegőjének mindösszesen 1,28 térfogatszázalékát teszi ki a szénmonoxid. Ezért nagyon fontos, hogy idejében jelzést kapjunk az esetlegesen felgyülemlett gázról, mielőtt bekövetkezne a baj.

A DURGAS moduláris rendszere biztosítja, hogy a kisebb teremgarázstól a többszintes teremgarázsig felépíthető legyen a rendszer. Egy modulra 16 érzékelő fűzhető fel, illetve maximális kiépítésben 4 modult tudunk elhelyezni a központi egységben. Az érzékelők RS485 szabványon alapuló hálózaton kommunikálnak a központtal, a központ és a legtávolabbi érzékelő maximális távolsága 1km.

Telepítőbarát megoldással - „plug and play” – a rendszer egyszerűen felismeri a vonalra illesztett eszközöket. A szükséges paraméterezések után a működése teljesen automatikus. A szénmonoxid koncentráció növekedése esetén a központ kiadja a szükséges vezérléseket (pl.: vészjelzések, szellőztetés beindítása, nagyobb frisslevegő utánpótlást biztosító nyílászárók nyitása, forgalomtechnikai berendezések vezérlése). Üzemeltetése a továbbiakban sem igényel külső beavatkozást, amint átszellőztetésre kerül az adott terület, úgy a rendszer visszaáll „figyelésre”. Ezen felhasználóbarát megoldással biztosítható a társasházak automatikus védelme, folyamatos személyi jelenlét nélkül is.

A DURGAS termékeket a Siemens forgalmazza, így az SBT Protect Kft. portfóliójában is megtalálhatóak.

Bízunk benne, hogy sikerült felkelteni érdeklődését, kérdés esetén keresse kereskedelmi kapcsolattartónkat:

Kreutzer András +36 30 233 1030

Hílevél feliratkozás

* kötelező mező
© 2024 SBTProtect. All Rights Reserved. Designed By One Online